Оферти за продажба на жилища, Sud Sardegna

Провинция Южна Сардиния е създадена едва през 2016 г. и това я прави най-младата италианска провинция и между другото е една от малкото италиански провинции, която не носи името си от своя капитал, който в този случай е представен (условно) ) от Carbonia. Територията на тази провинция е предимно равнинна и на запад, изток и север намира само няколко планински масива, които ограничават нейните граници. Тази нова провинция граничи с провинциите Нуоро, Каляри и Ористано. Особеност на тази провинция е наличието на изкуствени езера, които могат да бъдат преброени.
След това кратко въведение в тази провинция, позволете ми да ви разкажа за най-интересните места от гледна точка на туризма и недвижимите имоти.

- Първото място, което искам да говоря с вас е Иглесиас, град с около 27 жители, разположен в района на „Иглесиенте” (исторически подрайон на югозападна Сардиния), на който, наред с други неща, дава името си. През годините тази община е имала голямо стратегическо значение, за да бъде един от кралските градове на Сардиния по време на испанското господство. Днес тя е, наред с други неща, все още е епископското седалище на епархията на Иглесиас. Въпреки че този град се намира на 200 метра над морското равнище, той е само на осем километра от брега, един от ключовите елементи на региона на Iglesiente. Трябва да знаете, че сред пещери, заливи и брегове, туристическите обекти, които заслужават да бъдат открити, са около тридесет! Освен това, като се има предвид историята и историята на нейното значение, Иглесиас е изпълнен с религиозна, гражданска и военна архитектура, която докладват по време на испанското господство. От гледна точка на недвижимите имоти е възможно закупуването на имот в Иглесиас, въпреки че броят на офертите не е много висок: можете да си купите вила от 200 кв.м. на цена от 470 000 евро и тристаен апартамент на цена от 140 000 евро.

- Второто място, с което искам да говоря, е Карбония, столица на провинцията на южната Сардиния. Тази община с нейните 29 хиляди жители е деветата по население на целия регион и най-гъсто населен в провинцията. Историята на Карбония е наистина много интересна и заслужава да бъде разказана. Тази община е родена през тридесетте години на двадесети век, когато фашисткият режим отговаря на енергийните нужди на Италия, построен в непосредствена близост до мината Сърбариу, малко селце, в което да изпратят работниците, които трябваше да се занимават с добив и преработка на въглища. Оттук и името на тази община. След ерата на въглищата Карбония се превърна във важен център за услуги в югозападната част на Сардиния и днес живее главно благодарение на третичния сектор и промишлеността. Засега, за съжаление, все още не е възможно да се купи имот в Карбония, но тази община заслужава да бъде открита, защото е богата на история и сгради и структури, които се отнасят до ерата на въглищата и втората световна война.

- Третото място, с което искам да говоря, е Виласимиус, град с 4 хиляди жители. Тя е една от най-популярните общини в Южна Сардиния, благодарение на многобройните си туристически дестинации, които всяка година привличат хиляди посетители през пролетта и лятото. Територията на тази община е разположена между планинската верига Sette Fratelli до бреговете на нос Капо Карбонара. Освен това на територията на общината принадлежат и два острова: островът на зелето и остров серпентара. Както вече споменахме, този град живее главно в туризма благодарение на прекрасните си бели пясъчни плажове и кристално чисто море. В тази община природата е абсолютно цар. От гледна точка на недвижимите имоти, закупуването на имот във Виласимиус е възможно благодарение на големия брой оферти за продажба: за двустаен апартамент цената е 150 000 евро, за тристаен апартамент цената е 165 000 евро, а за вила цената варира според размера и местоположението, но средната цена е около 800 000 евро.

Карта, движение на цените и статистики

Свързани Недвижими имоти

Cod. 38569

За продажба Четиристаен, Италия, Sud Sardegna, Sestu, Via Iglesias

361,823.00BGN
За продажба
Четиристаен

120 m²
Sestu, през Iglesias, в новопостроена жилищна кооперация, на четвъртия етаж с асансьор, апартамент, състоящ се от вход, дневна с камина, кухня, две сп...
Cod. 33872

За продажба Вила, Италия, Sud Sardegna, Sardara, Via Umberto I - 09030 Sardara

1,153,922.00BGN
За продажба
Вила

400 m²
Красива вила в свободен стил, разположена в историческия център на Сардара (Южна Сардиния), известна с автентичното италианско селище, известна с древ...
Cod. 22900

За продажба Вила, Италия, Sud Sardegna, Portoscuso, via delle ginestre snc

899,668.00BGN
За продажба
Вила

317 m²
Той се откъсва единствен Красива, се намира в предната част на залива Сейнт Питър (югозападно Сардиния)
Карта, движение на цените и статистики
2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB